Potápěčská aukce Chýně 2010

Potápěčská aukce, co to vlastně je? Dražba starých potápěčských cajků, či věcí zapomenutých na bazéně? Ba ne, něco úplně jiného. Tak abych to vzal od začátku. Přibližně měsíc před termínem aukce je organizačním výborem vydán aukční katalog (Zajímavé čtení, koukněte se do galerie). Katalog se stále upravuje a doplňuje o skvělé předměty, které většinou do dražby věnují samotní dražitelé. Zvláštní co? A to si ještě představte, že ty skvosty, co v neuvěřitelné vřavě dražitelé vydraží, vlastně nikdo z nich vůbec nepotřebuje.

V den aukce se sejdou všichni účastníci v dobových či tematických kostýmech. Letos bylo vypsáno námořnické téma. A tak se v aukční síni, na kterou se v tento večer proměnila usedlost rodiny Netrefů v Chýni, sešla společnost plavčíků, kapitánů, pirátů a pirátek, která obtěžkána měšci zlatých mincí, byla rozhodnuta, zde své mění rozházet a domů si odvézt spoustu již zmíněných nesmyslů*. Tak proč to vlastně všichni dělají? Nakonec je to prosté a jednoduché. Aukce, kterou již čtvrtým rokem pořádají potápěči a jejich přátelé, je vlastně jenom hra. Velice užitečná a prospěšná hra dospělých a jejich dětí. Hra, ve které jde samozřejmě o peníze, a musím říci, že letos jich bylo opět hodně, ale především o to, aby byl učiněn dobrý skutek. Skutek, jehož výsledkem je pěkný peněžitý dar. Totiž veškeré peníze, které projdou touto dražbou, obdrží naši kamarádi na financování plaveckého výcviku tělesně postižených. Vždyť jsou to kluci a děvčata, jež mají vodu rádi stejně jako my, jen s tím rozdílem, že k ní nechodí pěšky, ale jezdí k ní na vozíčku.
 
Tak si to pěkně užijte, voláme všichni svorně a vzhůru dolů!

* Musím se trochu poopravit, většina dražebních předmětů byla letos hodnotná, vkusná a kolikrát i značně cenná. Jejich dárci si určitě ostudu neudělali.

Vstup do fotogalerie

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.