Pozor! doplněno o nové údaje. 
Skupinka našich potápěčů se rozhodla, že si letos na podzim splní další ze svých snů a podívá se do ráje na zemi, na souostroví Maledivy. Že je to jedna z nejhezčích potápěčských lokalit zde asi nemusím zdůrazňovat. Čistá voda, rozmanitá flora i fauna, exotické prostředí láká na ostrovy ročně tisíce návštěvníků. Pojďme si udělat malou rešerši toho, co je možné se dozvědět o Maladivách na webových stránkách.  

 

 

 Maledivy, tvořené unikátními korálovými ostrovy a tyrkysovými vodami splňují všechny představy o ideální exotické dovolené.

Na Maledivách nenaleznete žádné hotely, jsou zde pouze resorty s plážovými či vodními vilkami, které dotvářejí romantickou atmosféru a dodávají opravdové soukromí. Na každém ostrůvků je pouze jediný resort, kde tak budete mít zajištěn naprostý klid od okolního ruchu. Maledivci jsou velice přátelští a pohostinní lidé a jejich jediným cílem je hýčkat si ty šťastlivce, kteří na jejich ostrov zavítají.

 Toto tropické souostroví je ideálním místem jak pro aktivní, tak pro odpočinkovou dovolenou a obzvláště si jej vychutnají všichni milovníci podmořského života, neboť šnorchlování a potápění je zde opravdu jedinečné. Jen pár kroků od břehu naleznete hejna barevných korálových rybiček plujících v křišťálově průzračném moři – nachází se zde více jak tři čtvrtiny všech druhů korálových ryb, které obývají tuto planetu. Fanoušci potápění si zde vychutnají vzrušení z přítomnosti mořských želv, rejnoků, murén, delfínů či velrybích žraloků.“

To je popis ostrovů na webu http://www.maledivy.cz  Informací je zde spousta, geografie, podnebí, popis místního života.

Systematicky uspořádané informace nalezneme samozřejmě zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Maledivy

Tady se dozvíme též o hlavním městě Male, které by bylo záhodno také navštívit.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Male

Doplnění:
Náš výlet nabírá reálnější obrysy a tak připojuji pár nových informací.
Zajištění akce jsme svěřil přažské potápěčské základně Orca diving.
Organizaci příprav si vzal iniciativně na starosti Viktor Hrnčíř. Po vzájemné dohodě potencionálních účastníků byla vybrána větší ze dvou nabízených lodí Nautilus II. 

Zde je pár motivačních foto:

 

Další foto naleznate v galerii zde:

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.