Ateliéry Dobrovského se opět staly místem obžerství a bujaré zábavy. Oslava Martinů se zdařila.

Tradice svatomartinské husy má své kořeny v hluboké minulosti a je obestřena řadou legend a historických souvislostí. Vznik této tradice je často připisován Německu, kde již v době Karla Velikého, tedy v 8. až 9. století, bylo zvykem, že den sv. Martina (11. listopadu) sloužil jako podzimní termín pro odvádění úroků a robotních dávek vrchnosti, přičemž mezi odváděnými dary nechyběly právě dobře vykrmené husy. My jsme vrchnosti odvedli pouze členské příspěvky a pak už jsme si nacpali bachory lahodným husím masem. Sladkostí a dobrého vína bylo také do sytosti, takže houby zle, ve středověku by se divili.

Fotky z povedeného setkání naleznete zde.

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.