Pan farář řekl: „Nevěřím v Boha“. No to snad ne, zbystřil jsem a přidržel se kostelní lavice. Asi takhle by to napsali v Hromu, nebo jak se ten plátek jmenuje. I když je to pravda, vytrženo ze souvislosti to zní drsně.

V kontextu kázání, které ke shromážděným motorkářům držel padre vodňanský, to ale mělo úplně jiný význam. Bůh je nám přítelem a oporou, zrovna tak jako naši blízcí a přátelé. Nesmíme ho zklamat a on nezklame nás. Tuto myšlenku si jistě odnesli z malinkého kostelíčka ve vísce Bílsko všichni přítomní, bez ohledu na to, zda nevěří či věří v křesťanského či jiného Boha. Sympatický pan farář nám všem požehnal a popřál hodně zdraví a štěstí, které zvláště motorkáři potřebují. Na návsi před kostelem nám též posvětil ocelové oře a obrázky svatého Kryštofa, patrona všech poutníků a tedy i motorkářů.

To byla jedna z epizod motorkářského výletu, který proběhl ve svátečních dnech měsíce května. Bohužel jsem se ze zdravotních a následně rodinných důvodů nemohl účastnit celé expedice, a tak Vám nemohu podat kompletní zpravodajství. Nicméně bych ještě vyzdvihl večerní degustaci francouzských vín s výtečnou večeří na grilu. O to vše (včetně nápadu a realizace motorkářské mše) se postaral Lešek s Kateřinou, za což jim patří vřelý dík.

Pár obrázků z povedené akce naleznete zde.

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.