Expedice na ostrovy Brothers  (nějak to nevyšlo)

Tak zatím jen pár obrázků do fotogalerie
Povídání bude později. A nebo, víte co? Mám pro vás připravena CD s fotečkami. Kdo mi na tento e-mail jindrich@reichmann.cz pošle malinké povídání o akci Brothers (stačí pár větiček, které tady vyvěsím), tak tomu CD pošlu. Tak pište a e-mailujte.
 
Ahoj Jindřich 

Expedice na ostrovy Brothers - ztracená fota

Nebudete tomu věřit, ale i to se stane. Jedu fotit do Rokycan a připravuji si kartu do foťáku. ,,Jasně, všechno je stažené do notebooku, tak delete all image," říkám si v duchu ,,porota chce přece před focením vidět prázdnou kartu." Po návratu prohlížím adresáře. Dva dny Egypta chybí. Po chvilce přemýšlení mi vyskočí krupičky potu na čele. Je to v p... . Poslední dva dny v notebooku nejsou, tudíž zůstaly na kartě. Po vyjmenování celé čeledi lichokopytníků na svoji adresu, vymýšlím, co dál. Kdybych alespoň na tu kartu nic dalšího nenafotil, ale takhle. Čtyři sta dalších fotek, no to teda nevím.

Nebudu déle napínat, vše dopadlo dobře. Konstruktéři foťáků, karet a softwarů nejspíš na takové trumbery jako jsem já, pamatovali. Za určitých podmínek zůstávají smazané snímky na kartách zachovány a nové snímky se ukládají, je-li na kartě dost místa, do volného prostoru.

A co z toho plyne? Několik ponaučení: Lidská blbost je nekonečná a chvála přírodo, že s ní občas někdo počítá. Nikdy není tak zle, aby nebylo hůř, ale někdy lépe. A pozor! Nespoléhejte na vymazaná data z čehokoliv. Existuje spousta šikovných lidí a jejich prográmků, kteří umí potěšit (to v mém případě), ale také rozesmutnět. A to může být o trochu vážnější.

Tak tedy o ten poslední mejdan na lodi nepřijdete. Pěknou zábavu přeje Jindřich.

Expedice na ostrovy Brothers - podmořský svět

Nejenom na lodi to žilo, ale i pod ní bylo živo. Pár fotek jsem uložil do fotogalerie Egypt pod vodou 2009.

 

Hanička nám napsala:

جملة جملتين أو خمسة

الأهم هو المغزى

قضينا وقتاً ممتعاً من دون الأخوة
 من دون المجاديف، من دون الزوج
 ولكن مع أوفى الأصدقاء
هانكا

A pro ty, co by náhodou nerozuměli, je tu překlad:

Pět vět, nebo jedna,
hlavní je o čem jedná.
Není důležité kde jsi, ale s kým jsi.
Bylo to super.
Bez Brothers, bez ploutví, bez manžela  :-),
ale s dobrými kamarády.

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.