Ahoj lidi,
týden po Silvestru jsem byl s dětmi ve Vítkovicích v Krkonoších, protože jachtaři tam měli sranda závody na lyžích. Nezbylo na nás ubytko (sem trochu zaspal, no) a tak jsem hledal na poslední chvíli téměř cokoliv. A měli jsme ohromnou kliku, protože jsme se chytli na chatě Eliška (www.chata-eliska.cz ) . Velmi se nám tam líbilo a tak jsem si řekl, že by se nám tam mohlo líbit i na příštího Silvestra. Proto jsem u pana Tauchmana (majitel a správce v jedné osobě) předběžně chatu rezervoval. Prosím vás o vyjádření zájmu, abych mu objednávku buď potvrdil nebo ji stornoval.

Z kladů Elišky bych zejména zmínil velmi slušné a vstřícné chování personálu, super polohu pro sjezdaře i běžkaře a atmosféru pravé horské chaloupky. To může být na druhou stranu bráno jako zápor – „luxus“ letošních Pomezek tam nečekejte.

Chata má kapacitu ubytování:

·         42 lůžek v pokojích v prvním patře, kterým pan Tauchman říká „studentské“ (Eliška žije zejména ze školních lyžáků). To jsou klasické pokoji s palandami a se skromným vybavením. Sociály mají společné na chodbě (tedy dámy a páni zvlášť samozřejmě). Cena lůžka je o Silvestrovském týdnu 400,- Kč za osobu a noc. Zaplatit chce pan Tauchman 37 lůžek – když necháme zbytek volný, budeme mít víc pohodlí; když je zaplníme a rozpočítám si cenu, dostaneme se na nějakých 350-355,- Kč za osobu a noc.

·         3x 4-lůžkový pokoj s vlastním sociálním příslušenstvím, kde chce 700,-Kč/osoba/noc (lze i přistýlka, která se neplatí; na druhou stranu chce mít pan Tauchman 4 osoby na pokoji). Navíc buduje Pan Tauchman ještě dva pokoje v podkroví, ale to se teprve uvidí.

Stravování:

Polopenze o Silvestrovském týdnu je 180,- Kč na osobu a den. Snídaně formou švédských stolů. Večeře obnáší ohromný hrnec  polívky, systémem naber si , kolik chceš, a pak výdej hlavního jídla z okénka. Jo, a neustále doplňovaná várnice s čajem po celý den. Z naší jednorázové krátké zkušenosti mohu říci, že vařili jednoduše ale velmi  dobře.

Jinak k chatě, jak se dočtete, patří bufet Stodola. Tam se dá zajet ze sjezdovky na skok na polívku, langoše, párek v rohlíku, utopence , … A hlavně večer, pokud nechcete sedět ve jídelně / společenské místnosti ( i když konzumace tekutin nebo pamlsků z vlastních zdrojů panu Tauchmanovi rozhodně nevadí) můžete do Stodoly nalehko přeběhnout a posedět – pan barman zavírá až když hosti přestanou utrácet.

Takže tolik v krátkosti. Pokud by chtěl někdo detaily, ať se nejdříve podívá na web. Co tam nenajde, můžu se pokusit zodpovědět já.

Viktor

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.