Ještě nevíte jakým dárkem obdarovat svého potápěče? Nebo jakou si udělat pro sebe pod stromečkem radost ? Já už to mám vyřešeno. 

Asi každý sám už zažil situaci, kdy před odletem na potápěčskou dovolenou vážil bagáž a sváděl vnitřní boj s tím, zda nechat doma bojku, či slivovici od dědečka. Nadváha (teď myslím tu transportní) je noční můrou snad všech potápěčů. A co teprve fotografové. Ty se před každým odletem modlí k potápěčskému bohu, aby je ochránil před kontrolou váhy jejich příručních zavazadel. Předvádět před celníky lehounké baletní kroky se sedmnácti kilovým příručním kufříčkem v ruce je opravdu zábavné. Naše rodina se bojem s nadváhou proslavila. Mnoho z vás zná veselou příhodu z návratu z Thajska, kde na letišti v Puketu nám vyměřili doplatek za nadbytečná kila bratru sedmnáct tisíc Kč. Kamarádi pomohli a tak to dobře dopadlo, ale od té doby mám takové divné mrazení po těle při každém odbavení zavazadel.
 
Na lodi v Egyptě na tuto problematiku, samozřejmě také přišla řeč. Kamarád Kamil zavětřil, a protože jeho společnost Seamaster se sídlem v Teplicích je dodavatelem skvělých regulátorů Apeks, nabídl mi řešení. Firma Apeks pochopila problémy některých potápěčů a uvedla na trh novinku, odlehčenou automatiku FLIGHT http://www.apeks.cz/index.php?s=flight . Váha pouhých 600 gramů je úžasná. Při dvou kusech, pro mě a Ivu, ušetříme na váze skoro kilo. A to už je sedmička Ballantinky, která minule zůstala doma.
 
Automatika je sice určena do teplých moří (voda minimálně 10°C), ale to většinou při našich cestách vyhoví. Ještě jedna úžasná věc na ní je. Měkounké hadice. Jedná se o novou technologii „pletených“ hadic, které vám nervou automatiku z úst. Já sám s tím měl velký problém a po každé akci jsem musel vyměnit rozkousaný náústek.   
 
Tak tedy, pokud vás to zaujalo, zavolejte Kamilovi Balzarovi, mobil +420 777 964 186 a e-mail kamil@seamaster.cz , on sice o této reklamě neví, ale věřím, že vám rád poradí.
 
 
 

Žádné komentáře

Přihlásit se a odeslat komentář

„Nejlepší způsob, jak pozorovat ryby, je stát se sám rybou.“

Jacques-Yves Cousteau

Social media
O nás

Potápěči FA © 2023.